Приветствую Вас Гость!
Пятница, 26.04.2024, 20:07
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Сайт продается 700 грн

, по вопросам приобретения и предложений пишите в обратную связь.
Модульные здания Киев, бытовки.

Реклама

Меню сайта

Рекламна пауза

Календарь

«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Фото

Праздники

Праздники Украины

Закладки

Категории раздела

Блог позитива

Моя страничка


Приветствую Вас Гость! |

Объявления

Наш опрос

Как Вы узнали о сайте?
Всего ответов: 39

Облако тегов

Друзья сайта

Архив записей

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Поиск

Главная » 2010 » Август » 13 » У селах Щасливе, Гора і Проліски завершився земельний конфлікт
16:27
У селах Щасливе, Гора і Проліски завершився земельний конфлікт
На Бориспільській трасі біля села Щасливе демонтований пікет учасників акції протесту громадської організації «Захист земель Київщини». Один з найгучніших і найтриваліших земельних конфліктів країни щасливо завершився завдяки зусиллям місцевої влади, повідомляє «Дзеркало тижня» .

Міліція забезпечила безпечний демонтаж і вивіз тимчасових споруд, які одержали в народі назву «майдан». Губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк і керівник районної держадміністрації Анатолій Ольшанський особисто були присутні на демонтажі бориспільського «майдану».

Причини конфлікту лежать ще спочатку 2000-х, коли частина земель, яка повинна була бути розпайована між колишніми працівниками ПЗ «Бортничі» виявилася проданою. Селяни дізналися про це тільки коли інвестор вирішив приступити до будівництва на новопридбаних землях.


«У 2006 році ми з’ясували, що у людей фактично вкрали землю. Люди повстали - так з’явився наш «майдан», - пояснив комендант наметового містечка Петро Котлінський. - Вже, здавалося, нема на що сподіватися. Роками мурижили. А варто було тільки президентові Януковичу узяти питання на контроль - і питання вирішилося за два місяці»!

«Завершення акції протесту - це символ змін на краще, знак, що ми крок за кроком наведемо лад в кожному селі, в кожному районі», - сказав губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк. У свою чергу, Анатолій Ольшанський підкреслив, що вирішення земельних проблем жителів сіл Щасливе, Гора і Проліски було одним з пріоритетних завдань, поставлених Віктором Януковичем перед новою владою району.

Як пише видання, розв’язати вузол проблем в Бориспільському районі вдалося завдяки складним переговорам між владою, колишніми працівниками племінного заводу і інвестором, а також оперативною з оформлення державних актів. В результаті близько 1800 селян одержали нові земельні акти або грошову компенсацію.

За словами Петра Котлінського, все робиться законно, всі документи впорядковані і внесені до комп’ютерної бази даних державного реєстру.

«Головне, що люди задоволені. Про суми компенсацій вони домовлялися з бізнесменами самі, влада не має права втручатися в такі питання. Ми тільки звели дві сторони і допомогли їм знайти вихід з тупикової ситуації», - відзначив районний керівник Ольшанський. Голова сільради Микола Шмаюн підтвердив, що місцеві жителі цілком задоволені вирішенням питання: «Досягнуті компромісні рішення - це кращий і, мабуть, єдиний вихід з ситуації, в якій ми всі опинилися. Всім довелося поступитися один одному, а влада виступила своєрідним посередником, миротворцем. В результаті вдалося домовитися, і кожен одержав те, що хотів».

Скоро в Щасливому розпочнеться будівництво крупного виставкового комплексу, готелів, об’єктів соцкультпобуту, нового житла. Місцеві жителі зацікавлені в цих проектах. Тепер, коли конфлікт вирішений і містечко пікетників демонтоване, прийдуть інвестори - з’явиться робота, покращає життя.

ua.proua.com
Просмотров: 1199 | Добавил: Другой | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]